Автор на реплики на древни монети разпозна своите творения в

...
Автор на реплики на древни монети разпозна своите творения в
Коментари Харесай

След акцията в полицията: Автор на реплики на древни монети разпозна свои сувенири

Автор на реплики на антични монети разпозна своите творения в фотографията, която Специализираната прокуратура популяризира след акцията в кабинета на висшия служител на реда Ангел Папалезов.

На една от фотосите, публикувани от прокуратурата, се виждат 10 монети, конфискувани от кабинета на Папалезов.

Петър Петров прави реплики на антични монети близо 30 години. Дейността му е лицензирана в министерството на културата, а творбите му се продават като сувенири в съвсем всички музеи у нас. За минути прави един от експонатите, които се виждат на фотографията на прокуратурата.

Снимка: btvnovinite.bg

Една от античните монети, показани на фотография от прокуратурата, с надпис „ Банкя “, в действителност е основана при започване на 21 век по концепция на симпатизанти на ГЕРБ и на гърба й е лика на Бойко Борисов.

Друга от монетите също даже не е имитация.

„ Най-голямата, която се вижда на фотосите, сме я създали за град Плиска. Дори сме написали Плисковград. Това е по концепция на шефа на Варненския музей, а откъм гърба сме вградили медальона на хан Омуртаг “, споделя Петър Петров - Патроний.

Петров изяснява, че не познава персонално Ангел Папалезов и не знае по какъв начин неговите монети са се оказали в кабинета му.

„ Не е за първи път. Случвало се е и различен път да афишират наши творения за оригинали, от разнообразни специалисти. После ние би трябвало да опровергаваме и да потвърждаваме, че са в действителност наши “, прибавя Петър Петров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР