Автор: boulevardbulgaria.bgСтефано Габана и Доменико Долче са двама от най-влиятелните

...
Автор: boulevardbulgaria.bgСтефано Габана и Доменико Долче са двама от най-влиятелните
Коментари Харесай

Dolce & Gabbana съди Diet Prada - най-влиятелния профил в Instagram за модна критика - slava.bg

Автор: boulevardbulgaria.bg

Стефано Габана и Доменико Долче са двама от най-влиятелните дизайнери в света на модата и промишлеността на лукса. Когато става дума за силата на Instagram и цифровия маркетинг обаче, никой не може да се мери с двама души, чиито имена съвсем никой не познава.

Тони Лиу и Линдзи Шуйлър са хората, които стоят за профила @Diet_Prada - акаунтът-кошмар на всички играчи във висшата мода както поради разобличаването на стотици образци за плагиатство, по този начин и поради мненията и позициите им по всевъзможни спорни тематики - от злоупотребата с моделите до расовата дискриминация.

Неслучайно са следвани от повече от 2,5 милиона души в Instagram, а изявленията им се наблюдават от най-големите фешън издания.

Няколко фотоси в @Diet_Prada от изминал чат на Стефано Габана през 2018 година доведоха до цялостен неуспех на амбициозния формален дебют на D&G в Китай, протест на продуктите им и спад на годишните доходи от азиатско-тихоокеанския пазар.

Dolce & Gabbana не са не запомнили за случая и са решили, че е време за компенсация - компанията е завела дело за клюка против притежателите на Instagram-акаунта, като претендира за обезщетение към 3 милиона евро за самия бранд и обособен 1 млн. евро за Стефано Габана.

Лиу и Шуйлър обаче нямат желание да се предадат без борба - двамата оповестиха, че ще се пазят пред съда на основата на правото си на свободно слово.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР