Автономните превозни средства трябва да направят ежедневните ни пътувания по-приятни

...
Автономните превозни средства трябва да направят ежедневните ни пътувания по-приятни
Коментари Харесай

Volvo превръща самоходните автомобили в мултифункционални машини

Автономните транспортни средства би трябвало да създадат ежедневните ни пътувания по-приятни и евентуално по-бързи. Автомобилният производител Volvo обаче желае да развие тази концепция една крачка напред със своята идея 360c. Представена в централата на компанията в Гьотеборг, тя разказва свят, в който колите се трансформират в мобилни офиси, квартири за сън и даже опция на самолетните полети на къси разстояние.

" Автономното шофиране ще ни разреши да създадем идната огромна стъпка в сигурността, само че също по този начин и да открием вълнуващи нови бизнес модели, да позволим на потребителите да прекарват повече време в колата, като вършат това, което желаят да създадат ", разяснява Хакан Самуелсон, президент и основен изпълнителен шеф на Volvo Cars.



Автомобилът, който е с равнище на автоматизация 5 (не разполага с контроли, които са налични за потребителя, а се задвижва единствено самостоятелно във всички случаи), наподобява малко като композиция от футуристичен SUV и миниван. И защото интериорът и екстериорът са извънредно значими за взаимоотношението сред автомобил и консуматор, създаването на Volvo няма типичната шофьорска седалка. Вместо това пасажерите могат да се усещат по-скоро като в рейс или офис, защото в интериора е включен и презентационен екран.

Volvo също вижда в своя 360c сурогат на самолетните полети на къси дистанции. Според тях, като се вземе поради времето за пътешестване до летището, контролно-пропусквателен развой и така нататък, пътуването с автомобила би било по-бързо и комфортно.

Разбира се, преориентирането на забележителен брой хора от самолетния превоз към автомобилния би довело до спомагателен трафик по тези направления. Но в случай че няколко индивида, решили да останат на земята, се возят дружно, тогава обстановката би била друга, а 360c дава тази опция.



Volvo не е първата компания, която изследва бъдещето с коли в ролята на мултифункционални модулни обекти, които могат да бъдат употребявани по разнообразни способи. По-рано тази година, Toyota показа концепцията e-Pallet, която отразява доста от същите хрумвания, за които приказва Volvo.

Както при всяка първична идея, вероятността транспортното средство да е 100% огледално, когато се появи на пътя, е минимална. Но сходни планове дават опция на автомобилната промишленост да изследва нови хрумвания, като покаже на света, че мисли за освен това от четири колела и волан.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР