Автономните превозни средства са непреодолима тенденция(снимка: Huawei) По четирикилометров път в

...
Автономните превозни средства са непреодолима тенденция(снимка: Huawei)
По четирикилометров път в
Коментари Харесай

Huawei ще разработва интелигентни пътища


Автономните транспортни средства са непреодолима наклонност
(снимка: Huawei)

По четирикилометров път в китайския град Уси един самоуправляем рейс пътува напред-назад, като стопира, заобикаля трудности, форсира и забавя, въз основа на информация, която непрекъснато получава от покрайнината. Вградени в пътя, в светофарите, в уличните знаци се крият датчици, камери и радари, които „ приказват ” с транспортното средство.

Мястото се употребява от телеком-гиганта Huawei Technologies Co. и нейни сътрудници като част от първия народен план на Китай за интелигентни и свързани транспортни средства. Страната желае да направи трафика по-гладък и безвреден, като в същото време подсигурява, че локалните първенци като Huawei се възползват от голямата опция за даване на инфраструктура.

„ Автономното шофиране е непреодолима наклонност, само че всяко изолирано транспортно средство единствено по себе си не може да го реализира ”, съобщи в изявление Джианг Вангченг, президент на бизнеса с осведомителни и информационни технологии на Huawei, представен от. „ Единственото решение е да се получава информация от пътищата ”.

С кодово име X-Bus, транспортното средство е обвързвано с транспортно-контролна мрежа, която вижда и взема решение всичко, протичащо се на тестовия път. Комуникацията е двупосочна: рейсът непрестанно изпраща информация към мрежата и може да насочва поръчки, като да вземем за пример да изиска зелена светлина на светофара, с цел да може да съблюдава графика си. Въпреки че рейсът е значително самостоятелен, има водач за сигурност зад кормилото. Той е непрекъснато подготвен да поеме контрола, в случай че е належащо.
още по тематиката
Huawei, чийто главен бизнес са мрежовите системи, само че е под световен напън от страна на Съединени американски щати и нейните сътрудници, наподобява се е насочила към нови области на напредък като превоза. Вместо да направи своя умна кола обаче Huawei желае да обезпечи информационното съоръжение и софтуера, нужни за революцията в интелигентните транспортни средства.

Китай, най-големият авто пазар в света, желае интелигентните коли с най-малко малко автоматизация да съставляват над 50% от продажбите на нови коли до 2025 година, съгласно националната пътна карта за технологиите, направена през ноември. Планът също по този начин акцентира нуждата от инфраструктура, която разрешава на колите да се свързват към интернет и между тях.

Повишената сигурност е на фокус. В момента в страната умира по един човек на всеки осем минути поради пътни катастрофи. Целта на Huawei е нейната технология да дава по-точна информация в действително време за транспортни средства, водачи, пешеходци и други участници в придвижването, както и за метеорологичните условия и евентуалните рискове.

„ Пътищата би трябвало да обслужват транспортните средства, които се движат по тях ”, сподели Джианг от Huawei. „ Те би трябвало да дават повече информация, с цел да предложат по-добра поддръжка ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР