Автономните камиони вече са научени да разпознават аварийните превозни средства

...
Автономните камиони вече са научени да разпознават аварийните превозни средства
Коментари Харесай

От Embark измислиха как автономен камион ще спре и ще представи документи на полицията - видео

Автономните камиони към този момент са научени да разпознават спешните транспортни средства и да им отдават преимущество. Компанията Embark пък измисли по какъв начин камион без водач ще спре и ще показа документите си на полицията. Embark създава програмен продукт за самоуправляващи се камиони от 2016 година насам, а автопилотът й, наименуван Embark Driver, би трябвало да усъвършенства успеваемостта и сигурността на товарния превоз на дълги дистанции.

Embark, компания разработчик на автоматизирани камиони, си партнира с Департамента по социална сигурност на Тексас и Службата на шерифа на окръг Травис за тестване на самоуправляващи се транспортни средства. Вече е направена и първата обществена проява на безпилотен камион, спрян от органите на реда на публичен път през юни тази година на автомагистрала покрай Остин, Тексас.

Последователността на дейностите е следната - камионът с автопилот разпознава движеща се откъм гърба полицейска кола с включени специфични сигнали и изпраща уведомление до оператора, който взема решение машината да спре. Готовността на тестовото безпилотно транспортно средство се алармира от надпис „ Безопасно за доближаване “ на специфичен екран, инсталиран в кабината.



Документите на машината са в специфичен сейф. Кодът му служителят на реда може да получи от оператора, като се свърже с него на посочения до него телефон. След сполучлива инспекция, документите се връщат назад, операторът още веднъж включва автопилота и камионът продължава да се движи към местоназначението си.

Оказва се, че даже следователно като инспекцията на документите на безпилотни транспортни средства, към момента е належащо взаимоотношение човек с човек. Емили Уорън, ръководителка на обществената политика в Embark Trucks, изясни за какво се случва това:

„ Правоприлагащите органи постоянно би трябвало да могат да стопират търговски транспортни средства – самостоятелни или не – с цел да спазят закона. Тази опция е проектирана да работи безпроблемно в границите на съществуващите работни потоци на правоприлагащите органи, без да се изисква ново образование или инвестиция в технология. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР