Автомобилният производител Toyota ще вложи 500 млн. долара в Uber

...
Автомобилният производител Toyota ще вложи 500 млн. долара в Uber
Коментари Харесай

Toyota инвестира половин милиард долара в Uber

Автомобилният производител Toyota ще вложи 500 млн. $ в Uber и по-специално в план за самоуправляващи се коли. Това оповестиха от двете компании, съобщи Reuters.

Ходът има за цел да им помогне да настигнат други компании на изключително конкурентния пазар на самостоятелни транспортни средства.

Сделката вдъхва нов живот на този бизнес на Uber. След като самостоятелна кола на компанията умъртви пешеходец в Темпе, Аризона, през март, компанията отстрани колите си роботи от улиците, редуцира стотици тест водачи и затвори интервенциите си в Аризона - нейния център за тестване на самостоятелни коли.

Uber ще сплоти своята система за самостоятелно шофиране с технологията Guardian на Toyota, която предлага автоматизирани функционалности за сигурност, както и опция за шофиране в точните платна, тъй че колите да могат да се движат безусловно независимо.

Комбинираната технология ще бъде вградена в минивановете Sienna на Toyota, които ще се употребяват в мрежата от коли на Uber от 2021 година, разкри компанията за споделено пътешестване.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР