Автомобилният пазар в България от години страна от едни и

...
Автомобилният пазар в България от години страна от едни и
Коментари Харесай

Какви коли карат българите и кои са най-любимите брандове

Автомобилният пазар в България от години страна от едни и същи хронични компликации - стар автопарк, с преобладаващо цапащи коли и слаб надзор. Данните за първите четири месеца на тази година удостоверяват тази наклонност. В същото време търсенето остава високо, изключително на пазара на нови коли, само че предлагането беше лимитирано от дефицита на чипове в световен проект, а през тази година - и от войната в Украйна.

В множеството случаи потребителите са купували моделите, които са могли да намерят с най-бърза доставка. Но даже и при по-слабо предложение пазарът в този сегмент бележи лек напредък. Не такова е ситуацията при използваните коли, където се следи спад, въпреки пазарът да е в пъти по-голям от този при новите. Една от аргументите е, че вносът се ограничи поради дефицита на използвани коли на огромните пазари в Европа.

В графиката по-долу може да видите любопитни елементи за автопарка в България. Volkswagen Golf остава обичаният модел на българите, до момента в който при новите коли най-продавана е Toyota Corolla. Почти половината от колите в България са на възраст над 20 години и се движат с дизел. Хибридните и електрически коли към момента са оскъдна част от автопарка.

Повече информация и разбор за пазара на коли в България очаквайте в идващия брой на " Капитал ".
Реклама Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР