Автомобилният концерн Renault ще прехвърли контролния пакет акции в АвтоВАЗ

...
Автомобилният концерн Renault ще прехвърли контролния пакет акции в АвтоВАЗ
Коментари Харесай

Renault продава АвтоВАЗ за... една рубла

Автомобилният тръст Renault ще трансферира контролния пакет акции в АвтоВАЗ на института НАМИ, а завода си в Москва на града. Такива проекти разгласи ръководителят на Министерството на индустрията и търговията на Руската федерация Денис Мантуров. Според министъра това ще бъде " договорка за една рубла ", само че с опция французите да изкупят назад дяловете си в АвтоВАЗ в границите на пет до шест години.

Автомобилите Renault към този момент няма да се създават в завода в Москва. Преди това там се правеха кросоувърите Duster, Kaptur, Arkana и Nissan Terrano. Все още не се знае какви коли могат да се създават там в бъдеще, само че министърът означи, че заводът няма да бъде консервиран. Възможно е в него да се създава Lada.

Ако Renault желае да си върне каузи в АвтоВАЗ, компанията ще би трябвало да изкупи назад акциите, само че цената може към този момент да е повече от една рубла. „ Ако създадем вложения през този интервал, това също ще бъде взето поради в разноските. Тук няма да има подаръци”, сподели Денис Мантуров, представен от ТАСС.

Министърът отхвърли и информацията, че АвтоВАЗ може да бъде продаден на китайци. По думите му такива договаряния не са водени нито с китайски, нито с други задгранични компании.

Тази седмица АвтоВАЗ излезе от дълъг престой: през последните три седмици целият личен състав беше в отпуск, а през предходния месец заводите в Толяти и Ижевск работеха единствено в обособени дни. Засега се знае единствено, че съставни елементи има до 29 април.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР