Автомобилният гигант Stellantis, в който влизат марките Alfa Romeo, Chrysler,

...
Автомобилният гигант Stellantis, в който влизат марките Alfa Romeo, Chrysler,
Коментари Харесай

Stellantis с инициатива за електрическа конверсия на лекотоварни автомобили с ДВГ

Автомобилният колос Stellantis, в който влизат марките Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobiles, FIAT, FIAT Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram Trucks и Vauxhall, разгласи, че взаимно с Qinomic- високотехнологична компания със специализация в новаторските и устойчиви решения за подвижност, ще проучат опциите за разработка на преработка, която да трансформира лекотоварни модели, оборудвани с класическа ДВГ (двигател с вътрешно горене) задвижваща система, в такива с напълно електрическо задвижване.

Инициативата на Stellantis и Qinomic дава обещание капацитет за доста удължение на експлоатационния живот на голям брой лекотоварни коли с ДВГ, които поетапно ще стартирана да бъдат забранявани за приложимост в градски условия.

От Stellantis и Qinomic си слагат за цел да проучат опциите за основаването на преработка, която да дава отговор на общоприети за автомобилостроенето индустриални параметри, включително за качество и спецификация, като сигурност, устойчивост, типово утвърждение и поддръжка.

" Решението за електрическо преоборудване има за цел да отбрани свободата за подвижност с налична алтернатива, която дава отговор на потребностите на клиентите, с цел да удължат живота на техните транспортни средства и да продължат бизнес дейностите си, до момента в който имат достъп до зони с ниски излъчвания (LEZ) в градовете ", анонсират от Stellantis.

От Stellantis подчертават върху това, че съгласно отчет на Европейския институт за нововъведения и технологии, броят на LEZ зоните в Европа се е нараснал с 40% през последните три години и ще продължи да се усилва през идващите години.

При сполучливо развиване на плана през 2023 година и позитивна потребителска реакция, от Stellantis плануват имплементация и пускане на продажби на конверсията във Франция през 2024 година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР