Автомобилният гигант Ford планира да инвестира още 125 млн. паунда

...
Автомобилният гигант Ford планира да инвестира още 125 млн. паунда
Коментари Харесай

Ford налива още 125 млн. паунда в производството на елекромобили

Автомобилният колос Ford възнамерява да влага още 125 млн. паунда в производството на части за електрически автомобили в завода си в Хейлууд – основен ход в поддръжка на упоритостите за нулеви излъчвания на компанията.

Фабриката в Мърсисайд ще създава 420 000 електрически транспортни средства годишно от 2024 година, надалеч повече от в началото плануваните 250 000 броя, разгласи през днешния ден американският производител.

Ford разгласи още през предишния октомври, че мощностите в Хейлууд ще бъдат пренастроени от производството на скоростни кутии за бензинови и дизелови коли към направа на задвижващи елементи, които включват електрически мотори и силова електроника. За тази цел ще бъдат вложени 380 млн. английски лири в завода и в дизайнерския център в Дънтън, Есекс.

Решението на Ford бе подкрепено от английското държавно управление с финансова инжекция от 30 млн. паунда, което обезпечи забележителен подтик за промишлеността в Обединеното кралство, на фона на опасенията за вероятно отдръпване на американския производител.

Неговите мощности в Хейлууд основават претовареност за към 500 британци, като новата инвестиция дава обещание тя да бъде разширена. Там ще се сглобяват 70% от 600 000 електрически транспортни средства, които Ford продава в Европа до 2026 година Частите ще се употребяват в електрическите версии на ванове Transit Custom и Tourneo Custom, както и в електрическата версия на неговия бестселър в Обединеното кралство кросоувър SUV Puma и в бъдещи коли.

Компанията към този момент закри през 2019-а производството си в Бридженд, Уелс, където произвеждаше бензинови и дизелови мотори, и освободи 1700 служащи и чиновници. Същото ще направи и японският производител Honda, който разгласи, че възнамерява да затвори своя цех в Суиндън (Югозападна Англия).

В същото време притежателят на Vauxhall Stellantis разгласи, че ще разшири своя цех Ellesmere Port, с цел да сглобява електрически ванове.

Допълнителната инвестиция на Ford е в поддръжка на обещанието от предходната година, че всички коли, които продава в Европа до 2030 година, ще бъдат електрически, напомня изданието. То е в синхрон и с проекта на управляващите да забранят продажбата на бензинови и дизелови коли в този период.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР