Автомобилният гигант Daimler AG вече официално се казва Mercedes-Benz Group

...
Автомобилният гигант Daimler AG вече официално се казва Mercedes-Benz Group
Коментари Харесай

Daimler вече се казва Mercedes-Benz

Автомобилният колос Daimler AG към този момент публично се споделя Mercedes-Benz Group AG. Това се случва близо година след новината за отделянето на подразделението за камиони и рейсове Daimler Truck, което към този момент се търгува на борсата като обособена компания. С преименуването, което е в действие от през днешния ден, 1 февруари, действително завършва корпоративното преструктуриране на немската компания.

Смяната на името е следващата структурна смяна за автомобилния производител, който съществува като Daimler-Benz AG от 1926 година Марката Mercedes пък се ражда при започване на предишния век и е кръстена на дъщерята на създателя Готлиб Даймлер.

В момента Daimler коства към 85 милиарда евро, като се чака преструктурирането да тласне акциите нагоре.

Книжата на сдружението Daimler Truck AG се търгуват на борсата от декември 2021 година Няколко седмици по-късно те са отбелязали напълно лек растеж. Акциите на Mercedes-Benz въпреки това доближиха най-високите си равнища от 2015 година насам през ноември 2021 година – в деня на разделянето на сдруженията. Тогава те доближиха 74.25 евро.

Анализаторите обръщат внимание на първокласния темперамент на марката, който дава вяра за в допълнение повишаване. Според тях вложителите може да погледнат на Mercedes, както на Lucid Motors или Tesla, в подтекста на електрическата подвижност. На немския колос обаче занапред му следва преходът от мотори с вътрешно горене към акумулаторни акумулатори, което може да спъне пазарния му път нагоре.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР