Автомобилните състезатели на автомобилен спортен клуб ФЛАТ-АУТ – Варна (Flat-Out

...
Автомобилните състезатели на автомобилен спортен клуб ФЛАТ-АУТ – Варна (Flat-Out
Коментари Харесай

Варненският автомобилен спортен клуб “Flat-Out Motorsports club” отново на ниво

Автомобилните състезатели на авто състезателен клуб „ ФЛАТ-АУТ ” – Варна (Flat-Out Motorsports club) приключиха сполучливо   " Писта Стара Загора 2017 ".
Варненските водачи от “Flat-Out Motorsports club ” взеха присъединяване във всички серии на надпреварата. 


В серия Спорт, клас RC4, на второ място финишира Петър Обретенов /Citroen Saxo/, който зае и осмата позиця в генералното класиране. Битката сред него и водачът във връменното годишно класиране – Филип Игов /Peugeot 106/, за първото място в класа бе извънредно оспорвана и забавна за феновете на конкуренцията. Двамата пресякоха финала след 12 обиколки с разлика от три стотни. 


Боян Стоянов /Renault Megane/ показа тима в серия Туринг и се класира на 4-то място, като почтено отбрани позицията си от офанзивите на Светослав Ковачев /VW Golf/ и на финала разликата сред двамата беше съвсем три секунди. Класирането на Боян при „ туристите “ способства и за спечелването на отборна купа.


В серия Макси, до 3500 куб.см., тимът бе показан от своите титуляри - Стефан Либертинов /Fiat Uno/, който е и първенец в тази серия за 2016г., Николай Георгиев /BMW M3/ и Ясен Обретенов /BMW E30/. Ясен се качи на почетната стълбичка, заемайки втората позиция в класа си и 4-то място в генералното класиране, а Николай финишира компактно зад него и зае третото място, надлежно и петата позиция в генералното класиране. Поради зародил механически проблем по автомобила на Стефан Либертинов и макар напъните, положени от неговия екип, той отпадна от конкуренцията.


Отборът на „ ФЛАТ-АУТ ” – Варна (Flat-Out Motorsports club) зае и третото място в отборното класиране на „ Писта Стара Загора 2017 ” с помощта на положителното показване на водачите Боян Стоянов и Ясен Обретенов. Това бе третото присъединяване на варненския отбор в надпреварите от шампионата по затворен маршрут. 
Организаторите на мероприятието се бяха погригижили и за настроението на всички присъстващи през време на паузите сред сериите. Откриването на конкуренцията стартира с показване на „ ENEOS CUP “ – коли с идентични спецификации, които ще обособят своя серия в този шампионат от началото на идващия сезон, дрифт шоу, както и ретро церемониал, като за последния, Стефан Либертинов способства със своя Ford Mustang от 1966 година.



Следващото съревнование, в което тимът на “Flat-Out Motorsports club ” ще вземе присъединяване е „ Писта Бургас 2017 “, което ще се организира на 14. и 15. октомври. 
Очакваме ви там! 

 

*реклама 
    

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР