Aвтомобилните производители Porsche и Volkswagen обмислят възможността да започнат дейност

...
Aвтомобилните производители Porsche и Volkswagen обмислят възможността да започнат дейност
Коментари Харесай

Porsche и Volkswagen влизат във Формула 1?

Aвтомобилните производители Porsche и Volkswagen обмислят опцията да стартират активност във Формула 1, в случай че идващите правила за моторите, планувани за 2025 година, промотират потреблението на биогорива, осведоми Би Би Си.

Формула 1 към този момент възнамерява до 2025 да отстрани пластмасата за еднократна приложимост и голям брой други еко-мерки, а огромната цел на шампионата е да реализира въглеродна индиферентност до края на десетилетието. Това може да се случи с хибриден мотор с нулеви въглеродни излъчвания, а този проект подхожда на Porsche и Volkswagen.

" Ако тези планове бъдат осъществени, ние ще обсъдим идващите ни стъпки в моторните спортове. Porsche и Volkswagen наблюдават деликатно непрекъснато изменящите се трендове във всички спортни серии. В това число попадат и предстоящите промени в моторите на Формула 1 от 2025 ", съобщи вицепрезидентът на Porsche Моторспорт - Фритц Енцингер.

Формула 1 стартира тестванията на новите горива от биомаса през предходната година.

" Първата стъпка е да начертаем проект с съответни стъпки за въвеждането на хибридни мотори. Целта ни е да понижим нездравословните излъчвания и да има същинска изгода от моторните надпревари ", сподели шефът от Формула 1 Рос Браун през месец декември.

" Смятам, че крайният резултат може да бъде реализиран със идната генерация от мотори, която може да съвместява хибридна технология и биогорива ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР