Автомобилните компании Renault и Nissan преговорят с идеята за обединение

...
Автомобилните компании Renault и Nissan преговорят с идеята за обединение
Коментари Харесай

Компаниите Renault и Nissan водят преговори за сливане

Автомобилните компании Renault и Nissan преговорят с концепцията за обединяване на бизнесите си. Това заяви Bloomberg, като се базира на свои " осведомени " източници.

Евентуална договорка ще приключи актуалното партньорство сред фирмите и ще сътвори една обща корпорация. В момента Renault държи 43% дял в Nissan, а японският производител има 15% дял във френския си съперник. Инициатор на новите договаряния е Карлос Госн, ръководител и на двете компании. Именно той ще стане началник и на обединяването.

Според източниците на организацията сключването на договорка обаче може да се окаже мъчно. Френското държавно управление има дял от 15% в Renault и може да не е според да се откаже от контрола си в компанията или да отслаби позициите си в нея.

Властите в Париж, както и в Токио, ще би трябвало да одобрят съглашението и не е изключено да имат непреклонни позиции за това къде да се намира главната централа на новата компания, показват още осведомените. Сред опциите са Лондон или пък Нидерландия.

Обединена корпорация би била по-силен съперник на Volkswagen и Toyota на фона на значителните промени на автомобилния пазар, измежду които растящата известност на електрическите автомобили и стартирането на самоуправляващи се коли.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР