Автомобилната индустрия се тресе в прехода към чистата електромобилност. Промяната

...
Автомобилната индустрия се тресе в прехода към чистата електромобилност. Промяната
Коментари Харесай

Преходът към чистата електрическа мобилност изяжда работни места

Автомобилната промишленост се тресе в прехода към чистата електромобилност. Промяната към електромобилността освен дава благоприятни условия, само че и обезпечава опасности. Това демонстрира изследване, поръчано от Европейската асоциация на доставчиците на коли (CLEPA) за въздействието на ускорената електрификация върху заетостта при производителите на коли и доставчиците на съставни елементи в Европа в интервала 2020-2040 година

Докато производителите на коли биха имали по-добри благоприятни условия за компенсиране поради намаляващите разноски за работа и елементи при прекосяване от мотор с вътрешно горене към електрически мотор, доставчиците биха могли да реагират доста по-малко пъргаво, тъй като са обвързани с дълготрайни контракти с производителите на транспортни средства. Според изследването стотици профилирани дребни и междинни компании нямат задоволително капитал, с цел да приспособяват своите бизнес модели към ускорената електрификация.

Според изследването до 70 % от добавената стойност на електрическото задвижване ще бъде обвързвана с обработката на акумулаторни кафези и клетъчни модули и сглобяването на акумулаторни кафези. Тъй като изисква доста разнообразни умения и познания спрямо стандартната технология за задвижване, тя не би могла да предложи на множеството автомобилни снабдители, насочени към задвижванията, никакви благоприятни условия.

Предишни проучвания на CLEPA демонстрират, че производството на акумулатори обезпечава релативно повече работни места за подготвени служащи и по-малко за механици, които сега вършат елементи, свързани с мотори с вътрешно горене.

„ Новото изследване акцентира, че Германия е в добра позиция да притегли вложения в електромобилността, които са от решаващо значение за бъдещите благоприятни условия за претовареност в промишлеността. Въпреки това трансформацията съставлява огромно предизвикателство за сегашните 130 000 чиновници в доставчиците на силовите елементи за коли “ - акцентира Хилдегард Мюлер, ръководител на Асоциацията на автомобилната промишленост (VDA) - „ Ето за какво те се нуждаят от цялостната поддръжка на новото федерално държавно управление в техния многоизмерен развой на промяна “.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР