Автомобилната индустрия претърпя огромни промени в последните години, свързани най-вече

...
Автомобилната индустрия претърпя огромни промени в последните години, свързани най-вече
Коментари Харесай

Електрическото BMW, което сменя цвета си за секунди

Автомобилната промишленост претърпя големи промени в последните години , свързани най-много с прекосяването от мотори с вътрешно горене на електрическо задвижване. Но около това производителите основават още куп технологии на бъдещето, с които да притеглят най-много евентуални клиенти.
 BMW Concept XM, най-мощният модел на марката и какво общо има представянето му с България
Какво общо има новото най-мощното BMW с България

Модел, който провокира доста страсти

И тази година обичайно стартира с доста приятни изненади по време на софтуерното ревю CES 2022 , което се организира в Лас Вегас. На него бяха показани не един и два електрическия автомобил, само че новото BMW iX Flow несъмнено съумя да притегли вниманието ни с една екстра, която не бяхме виждали до момента.

Колата-хамелеон безусловно оживява и сменя цвета си за секунди с помощта на технология с електронно мастило (Е Ink), каквото се употребява в четците за електронни книги Kindle да вземем за пример.

E-Ink is the electronic paper technology used in e-readers e.g. Kindle. It includes several types of electrophoretic ink, often called electronic ink. It creates an Electronic Paper Display (EPD) when laminated on a plastic film and connected to electronics.
— The1nOnly (@1ga_mbasa)
BMW-то има специфична обвивка на каросерията, наподобяваща дебела хартия , и посредством мобилно приложение можем да променим цвета на екстериора, преминавайки сред черно и бяло, комбинирани с линии с друга плътност за една в действителност неповторима визия.

" Вие избирате какво да носите, какъв да бъде статусът си в обществените мрежи и в този момент може да избирате по какъв начин да наподобява колата ви ", изясняват от BMW. Благодарение на електронното мастило автомобилът може да присветва на притежателя си , с цел да види къде е паркиран, както и да посочва за заряда на батерията.

BMW México presenta en el al iX Flow, gracias a su tecnología electroforesis es capaz de cambiar la tonalidad de toda la carrocería presionando un solo botón, algo que en el pasado sería de locos tan solo pensarlo.
— AutoInsignia (@autoinsignia)
От компанията изясняват, че резултатът се основава посредством потребление на електрически заряд върху микрокапсули , съдържащи частици от бели и черни пигменти в течност и със специфична обвивка.

Цветът се трансформира въз основата на това дали е прибавен позитивен или негативен заряд, което води до групиране на белите или черните пигменти на повърхността на микрокапсулата. От BMW разясняват също, че технологията E Ink е и доста енерго ефикасна и няма да въздейства съществено на заряда на батерията.
 BMW, i Vision AMBY, Motorrad Vision AMBY и с какво впечатляват новите електрически колела
Електрическите колела на BMW - изчезналото звено в напредването в града (и не само)

Впечатлени сме

Засега BMW iX Flow с резултат хамелеон е единствено концептуален автомобил и няма изясненост дали ще бъде пуснат в продажба, както и на каква цена. Ясно е обаче, че имат проекти за развиване на новаторската технология в бъдеще - да може да се управлява с жестове, както и да включва и други цветове, освен бяло, черно и сиво, предава Reuters.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР