Автомобилната индустрия не стои на едно място, но често трябва

...
Автомобилната индустрия не стои на едно място, но често трябва
Коментари Харесай

Пряк двубой между нов нова базова Jetta и стар наточен Volkswagen Passat

Автомобилната промишленост не стои на едно място, само че постоянно би трябвало да изминат няколко години, с цел да се види ясно разликата във опциите на моделите от разнообразни генерации. А в случай че има разлика от няколко десетилетия сред две коли, тогава тяхното равнище явно ще бъде доста друго. Това беше ясно демонстрирано от блогъри на канала TFLclassics, които проведоха конкуренция сред седани от една и съща марка - настоящето потомство Jetta и доста остарелия Passat W8.

Пуснат през 2003 година, Passat W8 в миналото беше един от най-мощните седани на пазара. Автомобилът е оборудван с 4.0-литров W8, който създава мощ от 270 конски сили и 370 Нм въртящ миг. Двигателят е смесен с шестстепенна механична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела 4Motion.

Съперникът на флагмана от началото на века е базовата Jetta на нашето време. Седанът с предно задвижване има 1.5-литров турбо мотор с мощ 158 конски сили и оптимален въртящ миг от 249 Нм. Този мотор работи взаимно с шестстепенна механична скоростна кутия. Но от преимуществата на сегашния седан е тежестта, което е съвсем половин звук по-малко.

Състезанието по права линия при пускане от място сподели, че мощността и въртящият миг остават решаващи от самото начало, само че спирачният тест ясно сподели, че тежестта и модерната технология са по-важни тук. Вижте.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР