Автомобилите с конвенционален двигател с вътрешно горене замърсяват стотици пъти

...
Автомобилите с конвенционален двигател с вътрешно горене замърсяват стотици пъти
Коментари Харесай

Изследване: Електромобилите замърсяват стотици пъти по-малко

Автомобилите с стандартен мотор с вътрешно горене замърсяват стотици пъти повече по отношение на електрическите им еквиваленти, демонстрира следващо проучване, представено от The Guardian. То преглежда изгубените окончателно първични материали, употребявани за производството и използването на транспортните средства.

През виталния цикъл на един електрически автомобил се губят към 30 кг. първични материали, а останалите могат да бъдат рециклирани, съгласно разбор на белгийската Transport & Environment. В същото време един стандартен автомобил изразходва приблизително 17 000 литра нефт.

T&E показва, че преходът към електрически автомобили ще изисква по-голям рандеман на минерали като литий, колалт и никел. Но групата акцентира, че постоянно има двоен стандарт при пресмятане на вредите от електрическите автомобили и обичайните коли, като в сметката не се взима поради добива на нефт — въпреки че се постоянно се приказва по какъв начин избран дял от електроцентралите към момента употребяват въглища.

Резултатът от проучването демонстрира, че електрическите автомобили са по-благоприятни за природата поради по-малката потребност от сурови материали, по-високата енергийна успеваемост на електромоторите по отношение на ДВГ, както и поради намаляването на нездравословните излъчвания и праховите частици в градовете.

Междувременно анализатори и специалисти чакат развиването в технологиите да понижи потребността от литий, никел и кобалт, както и да намали цените. Общите калкулации на T&E демонстрират, че електрическите автомобили ще употребяват с 58% по-малко сила от един автомобил на бензин и ще през целия си витален цикъл ще са виновни за 64% по-малко въглероден диоксид.
 Европа е най-големият пазар за електрически автомобили в света. Но това няма да продължи дълго
Европа е най-големият пазар за електрически автомобили в света. Но това няма да продължи дълго

Континентът съумя да изпревари Китай през 2020 година с 1,4 млн. продажби
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР