Автомобилите на Google Street View се завръщат по българските пътища

...
Автомобилите на Google Street View се завръщат по българските пътища
Коментари Харесай

Колите на Google Street View отново по българските пътища, минават и през Варна | Обиколката ще стартира на 24 март

Автомобилите на Гугъл Street View се завръщат по българските пътища тази пролет. През идващите дни те ще тръгнат на път, посещавайки доста градове и направления из цялата страна.

Целта е да се актуализират Гугъл Street View изображенията на градове, пътища и автомагистрали в Гугъл Maps.

Повече информация за Street View и подробна информация за това къде се движат колите може да намерите на:.

Street View демонстрира 360-градусови изображения на улици, както и естествени и културни забележителности. Първите фрагменти от пътищата на България бяха снимани през 2012 година, а услугата започва малко по-късно през март 2013 година Повечето български градове, както и редица архитектурно-музейни резервати, национални и градски паркове и доста от естествените ни забележителности са налични за разглеждане с помощта на Гугъл Street View.

Постоянно изменящата се с течение на времето инфраструктура освен в градовете, само че и сред тях е повода Гугъл постоянно да актуализира изображенията, с цел да помогне на потребителите да се ориентират още по-добре при посещаване на разнообразни дестинации. 

Сред градовете, чиито изображения ще бъдат актуализирани тази година са: Благоевград, Гоце Делчев, Сандански, Петрич, Бургас, Карнобат, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Севлиево, Шипка, Трявна, Дряново, Добрич, Кърджали, Ардино, Момчилград, Кюстендил, Дупница, Ловеч, Априлци, Монтана, Пазарджик, Панагюрище, Велинград, Перник, Плевен, Ловеч, Луковит, Пловдид, Хисаря, Асеновград, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Рудозем, Мадан, Девин, София, Елин Пелин, Равно поле, Костинброд, Ихтиман, Стара Загора, Търговище, Хасково, Харманли, Свиленград, Шумен, Ямбол, Елхово.

В допълнение към улиците и пътищата, Гугъл показва и панорами от пешеходни зони, както и други места недостъпни за коли. Благодарение на това потребителите могат да създадат виртуална разходка до Седемте рилски езера, Белоградчишките скали да прегледат архитектурния резерват Старинен Пловдив, Ботаническата градина в Балчик, и доста други.

Google обръща съществено внимание на отбраната на персоналните данни. Преди публикуването на събраните изображения те се обработват със специфична технология, която размазва лицата на хората и регистрационните номера на колите, тъй че те да не могат да бъдат разпознати и по този метод тяхната дискретност е предпазена. Street View предлага спомагателна функционалност за размазване на изображенията (на лица, коли, къщи и др.), която може да бъде поискана посредством натискане на бутона " Докладвай проблем " в долния десен ъгъл на всяко изображение

Street View е известна функционалност в Гугъл Maps, която сега е налична допълнително от 220 страни по света, в това число Антарктида и Арктика. Предлага се на настолни компютри и мобилни устройства, както и в Гугъл Earth.

Обиколката ще започва на 24 март.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР