Автомобилите, използващи дизел, са отговорни за 47% от смъртните случаи,

...
Автомобилите, използващи дизел, са отговорни за 47% от смъртните случаи,
Коментари Харесай

Проучване: Дизелът виновен за близо 50% от смъртните случаи при транспортно замърсяване


Автомобилите, употребяващи дизел, са виновни за 47% от смъртните случаи, само че цифрата скача до 66% във Франция, Германия, Италия и Индия, където дизелите съставляват огромна част от колите, предава Агенция Франс Прес.

Проучването е извършено от два американски университета и откриватели от Международния съвет за чист превоз (ICCT), предава БГНЕС.

“Проблемът с публичното здраве в резултат на дизеловите коли в Европа акцентира нуждата от стандарти за излъчвания от международна класа, които да бъдат съпроводени от постоянни ограничения за съблюдаване и прилагане”, съобщи съавторът на ICCT Джошуа Милър, призовавайки за незабавни дейности за подмяна с транспортни средства с високи излъчвания.

В широкообхватното изследване фокусът на откривателите е върху излъчванията от дизелови и недизелови коли, камиони, рейсове, корабната промишленост, както и селскостопанска и строителна техника и тяхното влияние върху нашето здраве.

Те откриват, че световният транспортен бранш е виновен за 11% от 3,4-те милиона преждевременни смъртни случаи годишно, дължащи се на замърсяване от фини частици (PM2.5) и излагане на замърсяване на озона.

Цената на здравното задължение, породено от транспортното замърсяване, което води до белодробни и сърдечни болести, инсулти и диабет, е скочила до 1 трилион $ (880 милиарда евро) през 2015 година

Само в Китай към 114 000 души са били убити от изгорелите газове през годината, само че това е единствено 10% от всички смъртни случаи, свързани със замърсяването на въздуха.

В Съединените щати са 22 000 смъртните случая от замърсяване на превоза, от които 43% са от дизели.

Индия записва 74 000 преждевременни смъртни случая от изгорели газове, спрямо 13 000 в Германия, 7 800 в Италия и 6 400 във Франция.

Картината е най-лоша в Германия, със 17 преждевременни смъртни случая, породени от замърсяване на превоза, на 100 000 поданици – три пъти по-високо от междинното за света.

Милано, Торино, Щутгарт, Киев, Кьолн, Берлин и Лондон са измежду най-смъртоносните градове във връзка с замърсяването на превоза, означават откривателите.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР