Автомобили на Google Street View стартират обиколка на България, съобщиха

...
Автомобили на Google Street View стартират обиколка на България, съобщиха
Коментари Харесай

Google започва обиколка на България

Автомобили на Гугъл Street View започват обиколка на България, оповестиха от офиса на Гугъл.

През идващите месеци те ще посетят редица градове и ще преминат по голям брой пътни сектори в цялата страна. Тяхната задача ще бъде да осъвременят изображенията на градовете, пътищата и автомагистралите в Гугъл Street View.

Благодарение на Гугъл Street View, потребителите към този момент имат опция да посетят множеството български градове, доста естествени забележителности, архитектурно-музейни резервати, национални и градски паркове.

Инфраструктурата освен в градовете, само че и сред тях, се трансформира и развива с течение на времето, по тази причина Гугъл цели изображенията да се актуализират постоянно.

Новите изображения ще оказват помощ на потребителите да се ориентират още по-добре на път към разнообразни дестинации. Street View демонстрира 360-градусови изображения на улици, както и естествени и културни забележителности.

Първите фрагменти от пътищата на България бяха снимани през 2012 година, а услугата започва малко по-късно през март 2013 година В допълнение към улиците и пътищата, Гугъл показва и панорами от пешеходни зони от български градове, както и други места недостъпни за коли. Благодарение на това потребителите могат да създадат виртуална разходка до архитектурния резерват Старинен Пловдив, из Ботаническата градина в Балчик, Приморски парк Варна, да прегледат Седемте рилски езера, Белоградчишките скали и доста други.

Гугъл обръща изключително внимание на отбраната на поверителността. Преди публикуването на събраните изображения, те се обработват със специфична технология, която размазва лицата на хората и регистрационните табели на колите, тъй че да не могат да бъдат разпознати и по този метод тяхната дискретност е предпазена.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР