Автомобили на Google Street View се завръщат по пътищата на

...
Автомобили на Google Street View се завръщат по пътищата на
Коментари Харесай

Нови изображения: Google Street View отново по българските пътища

Автомобили на Гугъл Street View се завръщат по пътищата на България от този петък, 26 март. През идващите месеци те ще посетят редица градове и ще преминат по голям брой пътни сектори в цялата страна. Тяхната задача ще бъде да осъвременят изображенията на градовете, пътищата и автомагистралите в Гугъл Street View.

Инфраструктурата освен в градовете, само че и сред тях, се трансформира и развива с течение на времето. Затова Гугъл цели изображенията да се актуализират постоянно.

Новите изображения ще оказват помощ на потребителите да се ориентират още по-добре на път към разнообразни дестинации. Street View демонстрира 360-градусови изображения на улици, както и естествени и културни забележителности.

Първите фрагменти от пътищата на България бяха снимани през 2012 година, а услугата започва малко по-късно - през март 2013 година В допълнение към улиците и пътищата Гугъл показва и панорами от пешеходни зони от български градове, както и други места недостъпни за коли.

Тази година маршрутът на Гугъл колите, с изключение на през столицата, ще премине през редица градове и общини: Благоевград, Гоце Делчев, Дупница, Сандански, Петрич, Кюстендил, Пазарджик, Панагюрище, Велинград, Пловдив, Хисаря, Асеновград, Асеновград, Смолян, Хасково, Харманли, Свиленград, Любимец, Златоград, Кърджали, Стара Загора, Казанлък, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Тервел, Русе, Свищов, Плевен, Ловеч, Луковит, Велико Търново, Габрово, Елена, Севлиево, Шумен, Търговище, Разград, Котел, Враца, Монтана, Мездра, Видин, Козлодуй, Лом.

Преди публикуването на събраните изображения, те се обработват със специфична технология, която размазва лицата на хората и регистрационните табели на коли, тъй че да не могат да бъдат разпознати и по този метод тяхната дискретност е предпазена. Street View предлага спомагателна функционалност за размазване на изображението, която може да бъде поискана посредством натискане на бутона „ Подаване на сигнал за проблем “ в долния десен ъгъл на всяко изображение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР