Автомобилът не е така нов, както твърдят бившият финансов министър

...
Автомобилът не е така нов, както твърдят бившият финансов министър
Коментари Харесай

Колата на Владислав Горанов била регистрирана преди да бъде произведена

Автомобилът не е по този начин нов, както настояват някогашният финансов министър и притежателят на компанията, съобщи вътрешният министър

"Съвсем не е по този начин просто, както се пробваха някои да показват случая с джипа, с който Владислав Горанов в края на предходната година се опита да напусне страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина ".

Така вътрешният министър Бойко Рашков отговори на питане до къде е стигнало следствието против някогашния финансов министър Владислав Горанов за колата, с която се опита да отиде в Сърбия и изказванията на предприемача Васил Божков за парите, които му е давал, осведоми.

Рашков изясни, че колата на Горанов е търсена от Интерпол по искане на Русия. Автомобилът не е по този начин нов, както настояват някогашният финансов министър и притежателят на компанията. Разследването, което се организира в ГДНП е няколко тома и там са открити доста странни обстоятелства - данните са, че колата е създадена август месец 2018 година, а регистрацията ѝ е на 1 януари 2018 година Разминаването се състои в това, че колата е записана преди да е създадена.

Провежда се и инспекция на дейностите на граничните служители на реда. Проверката не е завършила, води се дисциплинарно произвеждане и в случай че се открият данни за закононарушение, ще бъдат изпратени на прокуратурата, сподели още Рашков.

За следствието на аферата Автомагистрала "Хемус ", Рашков съобщи, че има няколко каузи по тематиката и едното се проверява от Национална следствена служба. До момента няма оповестена информация до каква степен са стигнали и какво са създали. Има едно произвеждане от ГДБОП във връзка, с което някои прокурори са оплакали, че били притискани, като на тази база създали самоотвод. По-горната прокурорска инстанция е отхвърлила самоотводите на прокурорите, уточни Рашков.

Той запита да не би нагоре стоящата прокуратура да не е приела, че има прилепяне на наблюдаващите прокурори от чиновници на ГДБОП? Има и едно досъдебно произвеждане, което е от ГДНП, което касае производители на цветя, шубраци и други, които ще озеленяват ненаправената автомагистрала след 15-20 години.

Бойко Рашков ще изчака да се образува правосъдното произвеждане против него от страна на ГЕРБ и тогава ще се отбрани в правосъдната зала. Когато пристигна времето, ще показа доказателствата си в съда, като министърът на вътрешните работи няма никакво терзание в това отношение.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР