Автомобил “Мерцедес се наниза на мантинелата, монтирана в средата на

...
Автомобил “Мерцедес се наниза на мантинелата, монтирана в средата на
Коментари Харесай

„Мерцедес“ се наниза на безумна мантинела

Автомобил “Мерцедес ” се наниза на мантинелата, инсталирана в средата на столичния бул. “Симеоновско шосе ”. Катастрофата стана в четвъртък късно вечерта и единствено щастлива случайност избави водача и пасажерите в колата от гибел или тежки травми. До през вчерашния ден по обед нанизаната на шиш кола остана на пътя като знак на българските пътни служби. Защото надали има друга страна в света, където се поставят защитни уреди, увеличаващи заплахата за живота и здравето на водачите.
 22 февруари 2018 година Работници довършват монтажа на предпазнато оборудване, а “Труд ” предизвести още тогава, че е рисково. Снимка ДЕНИСЛАВ СТОЙЧЕВ 22 февруари 2018 година Работници довършват монтажа на предпазнато оборудване, а “Труд ” предизвести още тогава, че е рисково. Снимка ДЕНИСЛАВ СТОЙЧЕВ
“Труд ” предизвести за безумната мантинела на “Симеоновско шосе ” още на 22 февруари, когато монтажът й още не беше завършил. Тогава стана ясно, че тя е дълга към 800 метра и се построява с благородната цел на транспортната комисия към общината да бъдат предотвратени челните произшествия. Огромният проблем обаче е, че е прекратена на няколко места, с цел да минават колите, излизащи от директните улици. Така вместо мантинелата да защищава, всяко нейно начало и край се трансформира в стърчащо железно копие, на което може да се наниже всеки автомобил.

В случая с авариралия “Мерцедес ” няма значение дали водачът е нарушил с нещо закона, дали е бил пийнал, или виновността е на различен лидер, който го е засякъл. Проблемът е в неправилното градоустройствено решение. Това острие ще продължи да пробива кола след кола. И не е нужно да го предсказва ясновидец – скоро мантинелата ще вземе човешка жертва – мъже, жена или дете в детско столче.

От общината обясниха през вчерашния ден пред “Труд ”, че ще поправят мантинелата, само че към този момент нямат други проекти да я обезопасяват или да я махат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР