Автоматичната станция Mars InSight кацна преди часове на Марс. Нейната

...
Автоматичната станция Mars InSight кацна преди часове на Марс. Нейната
Коментари Харесай

Mars InSight предаде първото изображение от повърхността на Червената планета


Автоматичната станция Mars InSight кацна преди часове на Марс. Нейната задача ще продължи 24 месеца и има за цел да изследва дълбочинните пластове на планетата. Това заяви центърът на ръководство на полета на станцията, който е към НАСА, предават БГНЕС и ТАСС.

Апаратът кацна на платото Елизия в 21.54 часа българско време. Mars InSight съобщи първото изображение от повърхността на Червената планета. На екрана се виждат фини частички марсианска прахуляк. Платото Елизия се намира на 4 градуса северно от екватора на планетата. То е определено, тъй като съставлява равнинен регион. Там са ситуирани вулкани, а също по този начин съществуват и дълбоки падини. Този регион е забавен и от позиция на това, че там може би е имало вода, обясниха от НАСА.

Летим до Марс след 2030 година

Пилотираният полет на Марс най-вероятно ще стане факт през 30-те години на XXI век, откакто бъде основана нужната инфраструктура за сходна експедиция. Това съобщи шефът на НАСА Джим Брайдънстайн след кацането на автоматизираната станция Mars InSight на Червената планета.

„ Вероятно, полетът на Марс ще бъде вероятен през 30-те години на XXI век и това би било много упорит период. Първо ще отидем на Луната и този пункт е посочен като първокачествен в политическата инструкция, утвърдена от американския президент. Трябва да създадем устойчива конструкция за достъп в космоса с присъединяване на хора и автоматизирани устройства, с цел да достигнем Луната и с цел да кацнем на нейната повърхнина “, означи той.

„ След като реализираме това ще пристъпим към основаването на интернационално коалиция, с цел да осигурим резистентен достъп до повърхността на Луната. В момента вършим оценка на техническите решения, свързани с полетите, а също по този начин въздействието им върху човешката физиология “, съобщи Джим Брайдънстайн.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР