Автоинструктори отмениха насрочения за днес протест в София, след като

...
Автоинструктори отмениха насрочения за днес протест в София, след като
Коментари Харесай

Инструкторите се отказаха от протест след отстъпки на транспортния министър


Автоинструктори анулираха планувания за през днешния ден митинг в София, откакто министърът на превоза Росен Желязков е заречен да не вкарва противоречивите промени при образованието на бъдещите водачи. Това оповестиха уредниците на митинга.

Инструкторите се оповестиха против предлаганите от ведомството на Росен Желязков промени в наредбата за активността на центровете за образование на водачи (Наредба 37), тъй като съгласно тях те ще блокират работата на автошколите.

Автоинструкторите организираха към този момент два митинга, а за през днешния ден беше плануван трети. Плановете бяха протестното автошествие да стартира в 12 часа с три лъча образователни коли от входовете на столицата при бул. " Ботевградско шосе ", бул. " Цариградско шосе " и ж.к. " Люлин ", които да се съберат на площад " Александър Батенберг ".

" Тръгваме към Министерство на превоза и би трябвало да ни одобряват. Все отново към този момент за повторно го вършим това нещо, хората са недоволни. Наредба 37 трябваше да бъде обсъждана в работна група, която е към държавна организация " Безопасност за придвижване по пътищата " с хора от сектора, а в действителност се разиска от избран кръг хора. Не може хора, които не са се занимавали с преподавателска активност да споделят по какъв начин да се образова. " Това съобщи Трендафил Маринов, ръководител на Българския автоинструкторски съюз, часове преди митинга пред БНР.

По-късно се оказа, че министърът на превоза Росен Желязков е приел представители на недоволните. Срещата се е провела в Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията. На нея Росен Желязков е изразил подготвеност да започва нови диалози с браншовите автоинструкторски организации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР