Автобусните превозвачи започват символичен протест заради нерегламентирания превоз на пътници.Те

...
Автобусните превозвачи започват символичен протест заради нерегламентирания превоз на пътници.Те
Коментари Харесай

Символичен протест на автобусните превозвачи, заплашиха с ефективен през януари

Автобусните превозвачи стартират алегоричен митинг поради нерегламентирания транспорт на пасажери.

Те упорстват за инкриминиране на това. Заплашиха и с ефикасни митинги на 13 януари, в които ще се включат над 30 града у нас, в случай че няма съответни ограничения и поситигане на максимума законът да бъде признат. Това сподели Магдалена Милтенова - Конфедерация на автобусните превозвачи.
Автобусни превозвачи заплашват с обсада поради законопроект Ако текстовете не бъдат оттеглени, на 14 юни стопират рейсовете в цялата страна за час и половина
След срещата с премиера Борисов през февруари бяха поети съответни задължения за справяне с този проблем, към днешна дата той не е решен – а се поеха задължения по законодателни промени и достъп до еврофинансиране, добави тя.

Законът сега ще дефинира икономическата полза, която действително ще бъде част от опциите на администрацията да се оправи с казуса, само че то няма да реши казуса, счита Милтенова.
Очакват се над 746 млн. лева доходи от винетки и тол такси през 2020 година От 20 хиляди км. пътна мрежа, малко над 6 хиляди км. ще бъдат обхванати от тол системата
Превозвачите желаят и достъп до парите от европейски планове, които са лимитирани единствено за компании с общинско присъединяване, само че не и за тях, тъй като са „ частници”.

Освен това тя изясни, че доста от линиите се затварят, тъй като няма дотации и пасажери.

„ Загубите, които поносим, са повече от 50%, хората се отхвърлят от този тип активност. А линиите стопират по този начин или другояче, няма пътникопоток и нямаме съответна политика за спасяването на този тип дейност”, сподели още тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР