Автобусните превозвачи от Пиринско се включиха символично в днешния ден

...
Автобусните превозвачи от Пиринско се включиха символично в днешния ден
Коментари Харесай

Над 30 автобуса от Пиринско се включиха символично в протеста срещу създаването на автомобилна камара


Автобусните превозвачи от Пиринско се включиха алегорично в днешния ден на митинг против проектозакона за основаване на Българска автомобилна камара, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Пристигащите, потеглящите и преминаващите през автогара Благоевград рейсове бяха сложили табели, че поддържат митинга. Но всички потегляха по разписание.

Според превозвача Николай Петков над 30 рейса, които пътуват до Благоевград, София, Петрич, Гоце Делчев поддържат днешния митинг, разгласен сред 14 и 15.30 часа.

„ Камарата е лобистки интерес от няколко компании, една от които е благосъстоятелност на Емил Соралски и обкръжението към него. За нас е наложително камарата да не сплотява рейсовете и камионите. Единственото общо сред тях е, че са обединени под едно и също наименование „ пътно-транспортни средства “. Ние сме „ За “ да има камара, само че тя да е обособена за всеки тип транспортен бранш. Сега има едно съответствие, което е на квотен принцип, който не е ясно кой го дефинира. Извиняваме се за неудобството. Протестът преднамерено е плануван да бъде в границите на час и половина, с цел да няма налагане на наказания върху транспортните компании. Но въпреки всичко би трябвало да се покаже, че имаме позиция, тъй като ние сме в услуга на хората. Ако законопроектът бъде признат, всеки един от превозвачите наложително ще би трябвало да заплаща членски импорт дружно със всички други лицензи, които се заплащат всяка година, което усилва разноските. Ние би трябвало да ги компенсираме с нарастване на билети ”, сподели пред медиите превозвачът Николай Петков.

Според него с проектозакона някой надали не желае да си направи частно министерство, с което да се изземат функционалностите на Министерство на превоза. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР