Автобус с 43 пътници падна от мост в замръзналата река

...
Автобус с 43 пътници падна от мост в замръзналата река
Коментари Харесай

19 загинаха при падане на автобус в ледена река

Автобус с 43 пасажери падна от мост в замръзналата река Куенга в Забайкалския край в Сибир, на 60 км от град Сретенск. 19 души са починали, а 22-ма, измежду които и две деца, са ранени, заяви районното държавно управление, представено от ТАСС.

Сигналът за случая е подаден 09:30 локално време.Предна гума на рейса, пътуващ от Сретенск за Чита, се е спукала и рейсът е излязъл от пътя. Автобусът е паднал в реката, покрита с лед, при температура минус 18 градуса в региона.

Над 70 спасители от министерството на изключителните обстановки, изпратени на мястото на злополуката, са извадили живи 26 души, блокирани в рейса, който се обърнал по таван в ледената вода, написа dir.bg. Спасителните интервенции се организираха при риск ледът да се спука и да рейсът с пасажерите да потъне.

Два хеликоптера от санитарната авиация са евакуирали ранените в лечебни заведения в Сретенск, Нерчинск и Чита. По последни данни водачът е умрял, а в болница остават 19 души, от които трима са в тежко положение.

Автобусът е пътувал от Сретенск до Чита. Дължината на маршрута е 360 км. По предварителна информация рейсът принадлежи на самостоятелен бизнесмен, който се занимава с туристически транспорти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР