Австрийският вътрешен министър Карл Нехамер заяви днес, че събраните досега

...
Австрийският вътрешен министър Карл Нехамер заяви днес, че събраните досега
Коментари Харесай

Нападателят в Австрия е бил сам

Австрийският вътрешен министър Карл Нехамер съобщи през днешния ден, че събраните до момента доказателства не дават индикации, че е имало втори нападател при терористичната офанзива във Виена, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Министърът сподели, че видеозаписите не дават доказателства за още един терорист, взел участие в нападението, макар че това не може да се изключи.

По думите на Нехамер, следователите не престават да изследват видеозаписи от мястото на престъплението, които бяха предоставени на полицията от жители. "Засега не можем изрично да кажем, какъв брой нарушители носят отговорност за осъщественото ", добави министърът, представен от ТАСС.

Двадесетгодишният нападател, разпознат като Куйтим Файзулаи, с двойно поданство на Австрия и Северна Македония, бе убит от полицията минути след началото на офанзивата нощес, която управляващите дефинираха като ислямистко екстремистко нахлуване. При нападението починаха четирима души.

Нехамер съобщи, че броят на ранените се е нараснал до 22. Той сподели, че 14 души, свързани с нападателя, са арестувани за разпит, след претърсвания на 18 жилища във Виена и покрайнините й.

Извършителят на офанзивата е съумял да "заблуди " програмата за дерадикализация, в която е бил включен поради опит да замине за Сирия и да се причисли към "Ислямска страна ", както и натоварените с наблюдението му чиновници, съобщи министърът, представен от Франс прес.

Нападателят е бил обезвреден от въоръжени служители на реда за девет минути, откакто на място бил извикан екип от особено полицейско поделение, сподели Нехамер и добави, че без тяхната интервенция е можело да има още жертви, съобщи Ройтерс.

Министърът съобщи, че преди офанзивата Файзулаи е качил на страницата си в Инстаграм фотография, на която театралничи с две от оръжията, употребявани по-късно от него при нападението. "(Заподозреният) е носел подправен колан с експлозиви, автомат, револвер и мачете за осъществяване на тази отвратителна офанзива против почтени жители ", добави Нехамер.

Австрийските управляващи към момента се пробват да открият, дали не се приготвят нови терористични офанзиви. Жителите на Виена бяха призовани, в случай че е допустимо през днешния ден да си останат вкъщи, а децата да не вървят на учебно заведение. Тази заран в града бяха мобилизирани 1000 служители на реда.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР