Австрийският вътрешен министър Карл Нехамер заяви днес, че събраните досега

...
Австрийският вътрешен министър Карл Нехамер заяви днес, че събраните досега
Коментари Харесай

Още не е ясно сам ли е бил нападателят във Виена

Австрийският вътрешен министър Карл Нехамер съобщи през днешния ден, че събраните до момента доказателства не дават индикации, че е имало втори нападател при терористичната офанзива във Виена, съобщи Асошиейтед прес.

Министърът сподели, че видеозаписите не дават доказателства за още един терорист, взел участие в нападението, макар че това не може да се изключи.

По думите на Нехамер, следователите не престават да изследват видеозаписи от мястото на престъплението, които бяха предоставени на полицията от локалното население. "Засега не можем изрично да кажем, какъв брой нарушители носят отговорност за осъщественото ", добави министърът, представен от ТАСС.

Двадесетгодишният нападател, разпознат като Куйтим Файзулаи с двойно поданство на Австрия и Северна Македония, бе убит от полицията минути след началото на офанзивата нощес, която бе избрана от управляващите като ислямистка екстремистка офанзива.

Броят на убитите в нападението във Виена се усили до петима души, откакто 21-годишен мъж умря от раните си. Той беше ранен с четири патрона в гърдите, заяви в. "Хойте ".

Другите четири жертви на атентата са мъж и жена от третата възраст, млад минувач и сервитьорка, а някои от 13-те ранени се борят за живота си.

В Линц е арестуван обвинен за атентата във Виена, заяви австрийският в. "Кроненцайтунг ".

По информация на вестника обвиненият е бил заловен неопитен и не е оказал опозиция.

Телевизия О Ер Еф, представена от Ройтерс, заяви, че мъжът е бил изведен от къща в белезници от тежковъоръжени служители на реда. За момента не е открито дали той е обвързван с вчерашното нахлуване в австрийската столица.

Канцлерът Себастиан Курц даде обещание в телевизионно послание "да излови причинителите и стоящите зад тях ", съобщи Ройтерс.

"Вчерашното нахлуване явно беше ислямистка терористична демонстрация. Това не е спор сред християни и мюсюлмани, нито сред австрийци и мигранти. Това е битка сред мнозината, които имат вяра в мира и малцината (които са срещу него). Това е битка сред цивилизацията и варварството ", сподели Курц.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР