Австрийският президент Александър Ван дер Белен определи председателя на Конституционния

...
Австрийският президент Александър Ван дер Белен определи председателя на Конституционния
Коментари Харесай

Австрия ще има първата в историята си жена канцлер

Австрийският президент Александър Ван дер Белен дефинира ръководителя на Конституционния съд Бригите Бирляйн за първия краткотраен канцлер – жена - която ще управлява кабинета до предварителните избори, се споделя в изказване на президента.
Долната камара на австрийския парламент одобри на 27 май предложение за съмнение против Себастиан Курц и неговото държавно управление на фона на скандал с съдружния сътрудник на Курц, Партията на свободата на Австрия (FPO). Така за първи в историята на Втората австрийска република ръководещо държавно управление не преодоля избор за съмнение, оповестява австрийският вестник Der Standard.
Предложението, импортирано от Социалдемократическата партия (СДП), бе подкрепено от досегашния съдружен сътрудник на Курц – " Партията на свободата на Австрия ". Партията на Курц и НЕОС гласоподаваха против него. Популистите упрекнаха канцлера, че се е опитал да употребява така наречен скандал " Ибиса ", с цел да укрепи властта си отпред на държавното управление. По-късно президентът на Австрия Александер Ван дер Белен разпусна държавното управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР