Австрийският парламент ще гласува вот на недоверие срещу канцлера Себастиан

...
Австрийският парламент ще гласува вот на недоверие срещу канцлера Себастиан
Коментари Харесай

Вот на недоверие срещу австрийското правителство на 27 май

Австрийският парламент ще гласоподава избор на съмнение против канцлера Себастиан Курц на 27 май, оповестява AFP.
 Всички министри от Партията на свободата напуснаха държавното управление на Австрия  Падна държавното управление на Австрия  Напрежение след абсурда в Австрия: Хиляди на митинг пред канцлерството с крясъци  Вицеканцлерът на Австрия хвърли оставка поради аферата Ибиса
Кабинетът ще си отиде публично след експлоадирането на корупционен скандал с вицеканцлера Хайнц-Кристиан Щрахе, след който оставки подадоха канцлерът и всичките му министри.

Събитията се развиха единствено в границите на денонощие. Миналия петък две немски медии излъчиха скрито изработен видеозапис, на който се вижда Щрахе в компанията на мнима племенница на съветски олигарх, на която дава обещание поръчки за строителство против дарения за партията му - крайнодясната Австрийска партия на свободата. Тя предлага да купи и половината от най-големия австрийски ежедневник Kronen-Zeitung и да наклони публицистичната му политика в интерес на АПС.

Същия ден Щрахе подаде оставка, като изясни държанието си в скъпата вила на испанския остров Ибиса с изпитото количество алкохол.

На идващия ден започнаха митинги във Виена с искане за оставката на цялото държавно управление. В събота вечерта Себастиан Курц подаде оставка и разгласи, че приключва работата си с Австрийската партия на свободата. Последва подаването на оставки от всички министри от АСП.

Сесията на Народното събрание, на която ще се гласоподава вотът на съмнение, се привиква изключително.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР