Австрийският канцлер Себастиан Курц призова за възобновяване на мирните преговори

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц призова за възобновяване на мирните преговори
Коментари Харесай

Канцлерът на Австрия иска мир в Сирия

Австрийският канцлер Себастиан Курц прикани за обновяване на мирните договаряния за Сирия, които се състояха във Виена през 2015 година, и за преустановяване на кръвопролитието в опустошената страна, заяви организация „ Ройтерс “.

Не е допустимо военно решение на спора, който към този момент донесе големи премеждия на сирийския народ, показва Курц. „ След шокиращото потребление на химически оръжия на 7 април и неотдавнашната западна военна акция в Сирия в този момент на дневен ред е нуждата да се работи настоятелно за кротичък развой ", прибавя австрийският канцлер.

Часове по-рано в телевизионно изявление френският президент Еманюел Макрон посочи, че за реализиране на трайно политическо решение на сирийския спор „ би трябвало да водим разговор с Русия, Турция и Иран ".

Той дефинира ударите на западните страни против Сирия в нощта против събота като сполучливи от военна позиция, съобщи БНР. В дневния ред на Европейския парламент за тази седмица е планувано разискване на ситуацията в Сирия, Русия и Турция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР