Австрийският канцлер Себастиан Курц приветства сформирането на мнозинство от две

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц приветства сформирането на мнозинство от две
Коментари Харесай

Курц: Приближаването на страните от Западните Балкани до ЕС е важен приоритет

Австрийският канцлер Себастиан Курц приветства сформирането на болшинство от две трети в македонския парламент, което е належащо за осъществяването на конституционните промени, произлизащи от Договора от Преспа.
" Това дава мощен вятър в напъните за започване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз със Северна Македония през идната година ", се споделя в изказването на Курц, представен от БГНЕС.
Той означи, че приближаването на страните от Западните Балкани до Европейски Съюз е значим приоритет за австрийското председателство и че едвам откакто тези страни станат членки на Европейски Съюз, съюзът ще бъде цялостен.
В края на юни Македония и Гърция подписаха Договора от Преспа, с което се поставя завършек на траялия повече от 27 години спор за името. Новото име на страната, което договориха министър председателите Зоран Заев и Алексис Ципрас, е „ Република Северна Македония “.
Промените в Конституцията бяха подкрепени от 80 депутати, в това число 8 народни представители от ВМРО-ДПМНЕ. С решението си от тази нощ македонският парламент откри пътя на страната за участие в НАТО и започване на договаряния с Европейски Съюз, а също по този начин затвориха страницата, в която Македония носеше срамното определение Югославска.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР