Австрийският канцлер Себастиан Курц е предложил на президента на страната

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц е предложил на президента на страната
Коментари Харесай

След корупционния скандал: Австрийският канцлер заговори за предсрочни избори

Австрийският канцлер Себастиан Курц е предложил на президента на страната Александър Ван дер Белен да свика допустимо най-бързо предварителни парламентарни избори. "Днес предложих на президента допустимо най-скоро в Австрия да се проведат предварителни избори ", заяви Курц по време на конференция.

Позовавайки се на източници в държавното управление, от Австрийската организация по печата, че това може да се случи в средата на юли или през септември тази година. По техни данни сега в канцлерството се разискват разновидности за съдействие в съдружното държавно управление.
Очаква се по-късно довечера изказване да направи президентът Александър ван дер Белен, който може да разгласи последващи ограничения поради политическата рецесия.

До изключителната обстановка се стигна след корупционния скандал, който избухна в страната. Видеозаписи, направени скрито, демонстрират по какъв начин вицеканцлерът Ханс-Кристиан Страхе предлага покупко-продажби за милиони евро на жена, която се показва за племенница на съветски паралия. По-късно самият Ханс-Кристиан Страхе, който подаде оставка, посочи, че дамата не е рускиня, а гражданка на Латвия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР