Австрийският канцлер Себастиан Курц бе свален при вот на недоверие,

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц бе свален при вот на недоверие,
Коментари Харесай

Австрия остана без канцлер след вота на недоверие

Австрийският канцлер Себастиан Курц бе свален при избор на съмнение, импортиран след разтърсванията в кабинета поради абсурда " Ибисагейт ". Това е вторият мощен политически отзив по-малко от 24 часа откакто бяха оповестени първи резултати от множеството страни в Евросъюза, където имаеш избори за Европейския парламент.

Резултатът бе предупреден, откакто крайнодясната Партия на свободата разгласи, че ще поддържа вота, а социалдемократите изложиха в серия изявления в " Туитър " претекстовете си да не поддържат канцлера.

Според в. " Ди пресе " новият канцлер би трябвало да бъде определен до 11 юни с болшинство в Народното събрание.

Гласуването против Курц последва абсурда с видеозапис от вила в Ибиса. Клипът, публикуван от немския в. " Зюддойче цайтунг " и сп. " Шпигел ", сподели по какъв начин някогашният вицеканцлер и ръководител на крайнодясната Партия на свободата, Хайнц-Кристиан Щрахе, дава обещание великодушни публични поръчки на мнима племенница на съветски олигарх.

Последва решение на Курц и президента Александер Ван дер Белен за предварителни избори през есента. След искане крайнодесният вътрешен министър да напусне кабинета цялата Партия на свободата се изтегли от него.

Правителството на Курц се разпадна и той носи отговорността за това, споделиха социалдемократите. Те го упрекват, че не се е съветвал с тях за назначението на експертни министри на мястото на членовете на Партията на свободата. Така въпросът се оказа кой ще ръководи Австрия до изключителния избор през есента.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР