Австрийският канцлер Карл Нехамер. Снимка АПАвстрийският канцлер Карл Нехамер заявява,

...
Австрийският канцлер Карл Нехамер. Снимка АПАвстрийският канцлер Карл Нехамер заявява,
Коментари Харесай

Австрия иска нов график за България и Румъния в Шенген през пролетта

Австрийският канцлер Карл Нехамер. Снимка АП
Австрийският канцлер Карл Нехамер декларира, че Австрия има проблем с имиграцията и нейното министерството на вътрешните работи желае нов график за присъединение на Румъния и България към Шенген напролет, заяви румънската телевизия Диджи 24.

Изявлението е било направено след среща във Виена сред Нехамер и ръководителя на Европейската национална партия (ЕНП) Манфред Вебер, прецизира румънският информативен уебсайт Хотнюз.

Председателят на ЕНП Манфред Вебер е споделил на Нехамер, че няма причина Виена да се опълчва на приемането на Румъния към Шенген, оповестява Хотнюз.

Австрийският канцлер е избегнал да каже по какъв начин ще гласоподава на следващия ден австрийският представител в Съвета по правораздаване и вътрешни работи.

„ Проблемът в Австрия е, че имаме повече от 75 000 мигранти, които не са регистрирани на никое място. Границите на Европейски Съюз не работят. Това са обстоятелствата. Това не е политическа, партийна полемика, а полемика върху обстоятелства “, е споделил Нехамер. По думите му министърът на вътрешните работи желае нов график за Румъния и България за идната пролет.

Австрийският канцлер е декларирал още, че кандидатурите за участие в Шенген на Румъния и България няма да бъдат разграничени и че гласуването за тях ще бъде общо.

Запитан дали Австрия ще гласоподава срещу приемането на Румъния и България в Шенген на следващия ден в Съвета по правораздаване и вътрешни работи, Нехамер е избегнал да даде явен отговор.

Съветът на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи ще разиска и гласоподава на следващия ден две оферти за разширение на Шенгенското пространство, напомня Българска телеграфна агенция. Първото предложение е за приемането на България и Румъния, а второто – за Хърватия, сочи дневният ред на съвещанието. Решението се взема с единогласие.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР