Австрийският енергиен концерн OMV обяви като несъстоятелни несъстоятелни медийните публикации,

...
Австрийският енергиен концерн OMV обяви като несъстоятелни несъстоятелни медийните публикации,
Коментари Харесай

OMV опроверга Financial Times, че е открила сметки в рубли в Швейцария

Австрийският енергиен тръст OMV разгласи като несъстоятелни несъстоятелни медийните изявления, съгласно които компанията има желание да разкрие сметка в рубли в Швейцария, с цел да заплаща на Русия газовите доставки, оповестяват публичните радио и телевизия в страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Не е правилно, че ще отворим сметка в Швейцария “. Говорителят не е поискал да даде детайлности по случая.

По-рано Financial Times заяви, че OMV и немската компания Uniper желаят да разкрият сметки в рубли в Газпромбанк в Швейцария. Там заплащанията в евро щели да бъдат конвертирани в рубли, с което щели да бъдат изпълнени условията на Русия.

Министърката по европейските въпроси Каролине Едщадлер акцентира, че ОМВ постоянно е заплащал газовите доставки в евро и ще го прави и в бъдеще. По-нататък Едщадлер съобщи: „ Разбира се Австрия извършва напълно признатите от Европейски Съюз наказания. Европейската комисия през днешния ден недвусмислено откри, че заплащането на газовите доставки се прави напълно в сходство със глобите. “

Неверните изказвания и непровереното им разпространяване от съветската агитация не са от изгода.

По въпроса с заплащанията канцлерът на Австрия Карл Нехамер съобщи, че доставките са без ограничавания и ОМВ продължава да ги заплаща в евро. Според Нехамер ОМВ е приел съветските условия, оповестява ОРФ. На въпрос на Австрийската информационна организация АПА през днешния ден представител на концерна не е поискал да дава изказвания.

Предложението на Газпром било получено и проучено и в този момент се създава решение, което да подхожда на глобите, е отговорът на въпрос на австрийски медии. Министърката на стопанската система Маргарете Шрамбьок неведнъж се изрече против прекъсване на газовите доставки от Русия.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е предизвестила предприятията, които купуват газ от Русия да не се поддават на изнудването на Кремъл и да заплащат доставките в рубли, макар че това не е записано в договорите за покупка. С това се нарушават европейските наказания, наложени поради войната в Украйна. Но Европейската комисия съобщи ясно, че предприятия, които разкрият сметка в Русия и не престават да заплащат доставките в евро, не нарушават глобите на Европейски Съюз. „ Какво ще вършат руснаците с парите си е тяхна работа “, цитира ОРФ изказване на чиновник.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР