Австрийският бизнес е отворен да инвестира в България и да

...
Австрийският бизнес е отворен да инвестира в България и да
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Ще променим изцяло начините на харчене на обществени пари

Австрийският бизнес е отворен да влага в България и да работи с администрацията, и да основава работни места. България ще продължи да работи взаимно с Австрия, с цел да усилва комерсиалните връзки сред двете страни.

Това съобщи пред БГНЕС министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

„ Австрия е вторият максимален вложител в българската стопанска система с повече от 4 милиарда евро вложени у нас. Министерството на нововъведенията и растежа ще работи взаимно с посолството, с цел да разгадаем проблемите с администрацията и вложенията да се усилват ”, сподели още Лорер, който се срещна с дипломат Андреа Вике и представители на бизнеса.

Министър Лорер изясни, че напълно ще се промени модела на харчене на пари по публичните поръчки.

„ За нас е на първо място значимо да има отворен разговор с всички задгранични и български вложители, когато идентифицираме проблем, той да бъде позволен. По отношение на публичните поръчки, всички доста добре знаем, че у нас публични поръчки или не се организираха, или се организираха по извънредно злепоставен метод. Това е заричане на цялата ни администрация, да променим напълно по какъв начин се харчат пари у нас за публични задания “, сподели още Лорер.

По думите му, дигитализацията би трябвало да се случва с равни темпове – както в частния, по този начин и в държавния бранш.

„ Европейските стратегии имат голяма алокация и опция за цифровизация освен в частни бранш, само че и в държавния бранш, който изостава доста от частния бранш – както по равнище на цифрово обслужване, по този начин и по равнище на схващане на самите чиновници по значимостта жителите и бизнесът да могат да бъдат обслужвани цифрово. За задачата създадохме особено министерство, което ще се занимава доста интензивно с тази задача “, безапелационен е Лорер.

Възрастта не пречи на опциите за повишение на цифровата просвета, заключи Даниел Лорер.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР