Австрийските власти взеха решение за разхлабване на мерките във връзка

...
Австрийските власти взеха решение за разхлабване на мерките във връзка
Коментари Харесай

Австрия разхлаби част от мерките

Австрийските управляващи взеха решение за разхлабване на ограниченията по отношение на разпространяването на COVID-19, като от 16 май отстраниха възбраната за излизане сред 20:00 ч. и 6:00 ч., както и рестриктивните мерки за срещи навън на хора, които не са от близкия роднински кръг (братя, сестри, деца, родители, фамилни партньори), оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.
По информация на българското посолство във Виена към този миг режимът за влизане на български жители в Австрия остава неизменен . От Министерство на външните работи напомнят, че сънародниците ни, пътуващи за Австрия, могат да влизат в страната с документ за бърз антигенен тест, изработен в границите на 48 часа, или за PCR тест, изработен не по-късно от 72 часа преди пътуването.
Ако пътуващите не разполагат с документ за извършен тест за ковид, те са задължени да си създадат проучване в границите на 24 часа от влизане в страната.
Всички жители, идващи от рискови райони, измежду които и България, би трябвало да се записват до 72 часа преди влизане в Австрия на следния линк:
_68/COO_2026_100_2_1833846.html.
Пътуващите би трябвало заявяват, че ще бъдат в 10-дневна карантина, с опция за редуциране след осъществяване на втори тест (PCR или антигенен) след 5-ия ден от влизането в страната. Денят на идване в Австрия се брои като ден " 0 ".
При нужда от подпомагане българите могат да се свържат с посолството ни във Виена в работно време на следния телефонен номер: +43 1 505 31 13, и в извънработно време - на дежурен телефонен номер: +43 1 505 64 44.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР