Австрийските власти спряха ваксинацията срещу коронавируса с една партида от

...
Австрийските власти спряха ваксинацията срещу коронавируса с една партида от
Коментари Харесай

Австрийските власти разследват смъртта на жена, ваксинирана с препарата на Astra Zeneca

Австрийските управляващи стопираха имунизацията против ковид с една партида от препарата на Astra Zeneca ( " АстраЗенека " ) като защитна мярка, до момента в който проверяват гибелта на 49-годишна жена и болестта на друга, 35-годишна, след инжектиране на медикамента. Това заяви в неделя федералната организация за сигурност в опазването на здравето на Австрия, съобщи Ройтерс.

Жените получили дози от една и съща партида на имунизацията. Едната умряла поради тежки нарушавания в кръвосъсирването, другата развила тромбоемболия на белодробната артерия, само че към този момент се усъвършенства. " В момента няма признаци за причинно-следствена връзка с имунизацията ", се споделя в известието.

Експерти изследват случаите, с цел да се изключи възможната връзка. Като защитна мярка останалите дози ваксина от тази партида няма да се употребяват, прибавя ведомството.

На 2 март ТАСС осведоми, че австрийската отраслова организация е съобщила за 41 смъртни случая след имунизация против ковид с препарата на Pfizer/BioNTech, само че без да е била открита връзка с този медикамент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР