Австрийските власти поискаха от Германия обяснение след твърдения в пресата,

...
Австрийските власти поискаха от Германия обяснение след твърдения в пресата,
Коментари Харесай

Австрия иска обяснение от Германия заради шпионаж

Австрийските управляващи желаеха от Германия пояснение след изказвания в пресата, че немските секрети служби са шпионирали огромен брой институции и компании в Австрия, в това число и посолства и интернационалните организации.

Държавният глава Александер ван дер Белен е настоял за цялостна изясненост от страна на немските управляващи, а канцлерът Себастиян Курц е изискал от Берлин „ положително съдействие, с цел да се хвърли светлина върху разкритията в пресата за дейностите на немските секрети служби (BND).

Вестник Standard твърди, че разполага със лист с шпионирани цели от немското разузнаване сред 1999 и 2006 година В него имало към 2 000 телефонни номера, факсове и електронни адреси на министерства, интернационалните организации, посолства, непознати компании със седалища в Австрия. Информацията се припокрива и с тази на вестник Profil.

Сред интернационалните организации попадат Организацията на страните, експортьори на нефт, Организацията за сигурност и съдействие в Европа, Международната организация за атомна сила, които имат седалища във Виена.

Да се шпионират другарски страни е освен нежелателно, само че и недопустимо, сподели президентът на страната на конференция с премиера Курц. Подобни дейности „ слагат под въпрос в дълготрайна вероятност доверието сред страните “, съобщи Ван дер Белен.
Снимка: БТА/АР
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР