Австрийските власти нахлуха в апартамента на водач на крайнодясна групировка

...
Австрийските власти нахлуха в апартамента на водач на крайнодясна групировка
Коментари Харесай

Крайнодесен австриец е разследван за връзка с нападателя от Крайстчърч

Австрийските управляващи нахлуха в жилището на лидер на крайнодясна формация в следствие, което го свързва с индивида, който стои зад смъртоносни офанзиви против две джамии в Нова Зеландия, оповестиха публични представители.
Мартин Зелнер от IBOe съобщи в един видеоклип, качен в интернет късно в понеделник, че е получил подаяние от стрелеца от Крайстчърч Брентън Тарант .
Но той отхвърля да има някаква връзка с нападението от 15 март, m,r което бяха убити 50 души, и вместо това упрекна Тарант, че желае да го замеси с осъществяването на дарението.
" Нямам нищо общо с тази терористична офанзива ", споделя Зелнер във видеото, като прибавя, че групата му е спокойно придвижване против имиграцията, предава БГНЕС.
Той сподели, че не е имал контакт с Тарант, само че преди офанзивата в Нова Зеландия намерил имейл с " непропорционално огромно " подаяние с името " Тарант “ в имейла си.
Зелнерr сподели, че е изпратил отговор " благодаря ", както е правил и с други имейли за дарения.
Крайнодесният водач добави, че управляващите са конфискували преносимия компютър и телефона му по време на интервенцията от 25 март в жилището му във Виена.
Говорител на вътрешното министерство удостовери дейностите на силите на реда, само че не даде повече детайлности.
От прокуратурата в град Грац оповестиха, че управляващите да забелязали подозрителното изпращане на подаяние от 1500 евро, което надвишава съществено всекидневно предоставяните суми пари на IBOe.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР