Австрийски прокурори разследват служител на бившия канцлер Себастиан Курц по

...
Австрийски прокурори разследват служител на бившия канцлер Себастиан Курц по
Коментари Харесай

Прокурори разследват служител на Себастиан Курц

Австрийски прокурори проверяват чиновник на някогашния канцлер Себастиан Курц по съмнение за заличаване на доказателства, евентуално свързани със абсурда, който смъкна държавното управление през май, оповестяват медиите и формален представител през уикенда, съобщи БГНЕС. 
Разследването може да навреди на Курц и неговата консервативна Народна партия (АНП), която до момента е била най-силна, на изборите през септември, макар абсурда, който е прочут като " Ибисагейт “.
Записите със скрита камера доведоха до оставката на крайнодесния вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе, което докара до провал на ръководещата коалиция и назначение на служебно държавно управление.
Записите, снимани на остров Ибиса през 2017 година, демонстрираха, че Щрахе предлага на подправен съветски покровител публични поръчки в подмяна на помощ за акцията.
Сега прокурорите проверяват и чиновник от екипа на Курц за заличаване на корав диск на 23 май, дни след експлоадирането на абсурда и тъкмо преди гласуването на съмнение против държавното управление на канцлера.
Служителят, който не е посочен от австрийските медии, е под съмнение за заличаване на доказателства съгласно в. " Курир ".
Компанията, унищожила диска, осведоми полицията, откакто служителят не платил сметката за 76 евро и не с него нямало връзка, защото се бил показал под подправено име.
И сега се води цялостно следствие на случая.
От Народната партия на Курц настояват, че е нещо всекидневно преди промяна на държавното управление да се унищожават персонални данни или неофициални документи и прибавят, че сътрудникът на Курц не е имал достъп до документи с деликатна информация в тях.
Засега остава без отговор въпроса за какво служителят, който към този момент е открит и чийто дом е бил претърсен, се е показал под подправено име във компанията за заличаване на диска.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР