Австрийската полиция разкри огромен тайник с автоматични оръжия, експлозиви и

...
Австрийската полиция разкри огромен тайник с автоматични оръжия, експлозиви и
Коментари Харесай

Австрия разкри схема за трафик на оръжия за германски екстремисти

Австрийската полиция разкри голям тайник с автоматизирани оръжия, експлозиви и ръчни гранати, предопределени за въоръжаване на десни екстремистки групи в Германия , оповестява " Ройтерс ".

По данни на австрийския вътрешен министър Карл Нехамер петима души са задържани след обиски на редица адреси.

Нанесохме голям удар върху дясното екстремистко крило и проведената престъпност в Австрия , съобщи той на конференция във Виена. По негови думи незаконната група е подготвяла бойния боеприпас за набези над обществото.

Претърсванията са осъществени като част от в началото следствие на закононарушения, свързани с опиати. При акцията обаче униформените са разкрили и връзки сред крайнодесни групировки и проведената престъпност.

В следствието са взели присъединяване немските полицейски служби и чиновници от Бавария и Северен Рейн-Вестфалия.

При обиските са конфискувани 25 полуавтоматични и автоматизирани оръжия, за които се счита, че са закупени с доходи от трафик на опиати.

Сред иззетите оръжия има още картечници Uzi, щурмови пушки AK-47, картечници Scorpion, муниции, 14 револвера, шест ръчни гранати, както и детонатори и експлозиви. Някои от тях са били опаковани за превозване.

Междувременно следствията в Германия са довели до два ареста и изземване на огромно количество опиати. Разследващите са в развой на определяне произхода на оръжията. Криминалистични експертизи ще покажат дали те са били употребявани при закононарушения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР