Австрийката Катарина Лийнсбергер поведе след първия манш на женския слалом

...
Австрийката Катарина Лийнсбергер поведе след първия манш на женския слалом
Коментари Харесай

Австрийка с най-добре време в първия манш на слалома на СП в Кортина

Австрийката Катарина Лийнсбергер поведе след първия манш на женския слалом от Световното състезание по ски-алпийски дисциплини в Кортина д‘Ампецо (Италия).

Лийнсбергер, която във вторник си подели златото в паралелния великански слалом с Марта Басино (Италия), мина трасето за 48:48 секунди, с което си обезпечи задатък от три десети по отношение на Петра Влъхова (Словакия). Австрийката реализира това, макар доста сериозна неточност в долната част на пистата, само че мощната горната по този начин и разреши да даде топ времето.

Scuote la testa Shiffrin: distacco già pesante in prima manche... |
— Eurosport IT (@Eurosport_IT)
Трета след първия манш се подреди Уинеди Холденер (Швейцария), която обаче има пасив от 1.24 секунди по отношение на Лийнсбергер. Четвърта пък е носителката на златния орден в дисциплината от последните четири шампионати на планетата Микаел Шифрин (САЩ), която даде време с 1.30 по-слабо от това на лидерката. Добрата вест за американката е, че в следобедния втори манш, когато температурите се чака да скочат до 5 градуса над нулата, тя ще кара преди Влъхова и Лийнсбергер. Това може евентуално да разреши да се бори за освен това от евентуален бронзов орден.



Единствената българка в днешния старта Ева Вукадинова се подреди 44-а от общо 107 стартирали през днешния ден. От тях до финала не стигнаха 41 (една не стартира) състезателки, като измежду тях личат и имената на Федерика Бриньоне (Италия) и Мишел Гизин (Швейцария). Изоставането на българката по отношение на лидерката след първия манш е 8.87 секунди.

Mondiale sfortunato? Mondiale sfortunato... |
— Eurosport IT (@Eurosport_IT)
Вторият манш на слалома от Световното състезание стартира в 14:30 часа българско време. В него присъединяване ще вземат първите 60 от първия манш, като първи по трасето ще се спуснат топ 30 в противоположен ред, след което това ще създадат и заели местата от 31-о до 60-о.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР