Австрия въвежда задължителна 10-дневна карантина за пристигащите от България. Това

...
Австрия въвежда задължителна 10-дневна карантина за пристигащите от България. Това
Коментари Харесай

Голяма държава ни обяви за "рискова зона" и въведе строга мярка за пристигащите

Австрия вкарва наложителна 10-дневна карантина за идващите от България. Това се постанова, защото страната ни се води рискова зона. Досега българите можеха да влизат в Австрия с PCR-тест.

Местните управляващи обаче се притесняват да не се повтори обстановката от лятото. Тогава инфектирани сезонни служащи от Западните Балкани се завърнаха в Австрия, оповестява Нова телевизия.

Според министъра на вътрешните работи Карл Нехамер пандемичната конюнктура в Австрия се е изострила след края на лятото, със завръщането на хора от Балканите.

Правителството на страната публично разгласи по какъв начин ще се отпускат ограниченията след седми декември. Животът отчасти ще се върне към естественото. Учениците от началните класове и зрелостниците се връщат в класните стаи. Маските са наложителни за децата над 10-годишна възраст.

Фитнес залите и театрите остават затворени. Фризьорските и козметичните салони ще отворят след 7 декември. Посещенията на музеи и библиотеки са разрешени.

Отпада възбраната за излизане, само че се резервира вечерният час от 20 часа до 6 сутринта. Разрешава се и събирането на до шест души, като за идните празници ограничаването е за до 10 души.

„ Намаляването на инфектираните, което следим в Австрия, е триумф, само че няма причина да отменим всички ограничения. Благодарение на блокадите, имаме опцията да разхлабим рестриктивните мерки, както беше планувано - малко по малко и доста внимателно”, уточни канцлерът на страната Себастиан Курц.

Дългоочакваният ски сезон в Австрия не се чака да започва скоро. Зимни спортове могат да се практикуват, само че без пребиваване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР