Австрия удължи за трети път локдауна в страната, като новият

...
Австрия удължи за трети път локдауна в страната, като новият
Коментари Харесай

Австрия удължи локдауна за трети път

Австрия удължи за трети път локдауна в страната, като новият период на деяние е до 7 февруари. Въведени са и нови ограничения, измежду които увеличение на дистанцията, която би трябвало да се съблюдава сред жителите е на 2 метра. От 25 януари става наложително потребление на маска вид FFP-2 в комерсиалните обекти и публичния превоз. Училищата остават затворени до ваканцията сред двата периода, като продължава отдалечената форма на образование. Ще има разлики във федералните провинции, предизвестяват от външното ни министерство.

Хотелите и заведенията остават затворени, като в средата на февруари ще се извърши оценка дали ще могат да отворят още веднъж през март. 

Както досега, влизащите в страната, които са били в рискови райони, какъвто е и България, подлежат на наложителна 10-дневна карантина. Прекратяването й е допустимо прибързано с негативен PCR или антигенен тест най-рано на петия ден. Преди пътешестване жителите следва да си създадат електронната регистрация - Pre-Travel-Clearance – PTC, като регистрационният формуляр е наличен на немски и британски език на следната електронна страница:.

При потребност от спомагателна информация или подпомагане, българските жители могат да се свържат с посолството ни във Виена на телефонен номер: +43 1 505 31 13 и в извънработно време на дежурен телефонен номер: +43 1 505 64 44, или на имейл: ,.

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на ел. адрес:. МВнР предлага на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на адрес:. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР