Австрия разследва 21 души, като предполагаеми съучастници на джихадиста, който

...
Австрия разследва 21 души, като предполагаеми съучастници на джихадиста, който
Коментари Харесай

Австрия разследва 21 предполагаеми съучастници на нападателя от Виена

Австрия проверява 21 души, като хипотетични съучастници на джихадиста, който извърши кървавата офанзива във Виена предходната седмица, само че доста условия остават неразбираеми, в това число по какъв начин е стигнал до мястото на офанзивата, обявиха публични представители, представени от Ройтерс.

Двайсетгодишният виенчанин, въоръжен с автомат, револвер и мачете, умъртви четирима души в регион в центъра на града, където се намират доста питейни заведения, а също и основната виенска синагога, която тогава е била затворена. Нападателят бе премахнат от специфичен отряд на полицията.

" Никой различен не е взел участие директно в осъществяването на това закононарушение на 2 ноември. Това, което не можем да кажем сигурно е доколко съучастници са му оказвали помощ преди осъществяване на офанзивата ", сподели на конференция Михаел Лонегер, полицейски чиновник, управляващ следствието.

По думите на говорителката на виенската прокуратура Нина Бусек броят на намиращите се в ареста по отношение на офанзивата остава неизменен - 10 души, а общо 21 души, на възраст сред 16 и 28 години, се проверяват. Все още се търсят други съучастници в офанзивата. Засега остава незнайно с какъв превоз въоръженият до зъби нападател е дошъл в центъра на града.

" Това, което сега изключваме е, че причинителят е дошъл на мястото на престъплението с публичен превоз ", сподели Лонегер и добави, че се създава версията за идването на нападателя с различен превоз, в това число с такси.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР